My Companion Australian Labradoodles

HALTIJAKODIT


Jokainen koira, sekä lemmikki että jalostusyksilö, ansaitsee oman perheen ja kodin. Meidän koteihimme ei mahdu kovin montaa koiraa kerrallaan, joten pitääksemme riittävästi koiria jalostusohjelmassamme, tarvitsemme haltijaperheitä, jotka ovat valmiit tarjoamaan hyvän hoidon ja elinikäisen rakastavan kodin My Companion -jalostustytölle tai -pojalle.

Jos haluaisitte toimia My Companion -jalostuskoiran haltijaperheenä, olkaa meihin yhteydessä ja kertokaa itsestänne ja toiveestanne saada jalostuskoira asumaan luoksenne.

Tapaamme koko perheenne, ja mikäli hyvä yhteisymmärrys syntyy, tallennamme yhteystietonne.

Kun pentue lähestyy luovutusikää, arvioimme mitkä pennut myymme lemmikeiksi ja mitkä haluamme liittää My Companion -jalostusohjelmaan. Mietimme myös, mikä haltijaperhe olisi millekin koiralle optimaalinen. Pentu muuttaa haltijakotiin noin 8 viikon ikäisenä.

Pennun kasvaessa olemme tiiviisti yhteydessä haltijaperheeseen ja kyselemme kuulumisia. Haluamme myös tavata koiraa ja perhettä silloin tällöin. Jotta jalostuskoira oppii tuntemaan meidät ja kotimme, ja jotta me kasvattajat voimme havainnoida sen luonnetta, rakennetta ja muita ominaisuuksia rauhassa, jalostuskoira viettää vuosittain yhteensä 1-2 viikkoa meidän luonamme (esim. perheen lomamatkan tai kodin remontin ajan, tai muuten vaan sovittuna ajankohtana).

Tarkemmat yksityiskohdat koiran asumisesta haltijakodissa käydään läpi tapaamisessa perheen kanssa.


MITÄ ODOTAMME HALTIJAKODILTA?

1. Haltijaperhe sitoutuu hoitamaan ja kasvattamaan jalostuskoiraa kaikin puolin erinomaisen hyvin, jotta se kehittyy sekä fyysisesti että mentaalisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Haltijaperheen tulee olla valmis tarjoamaan koiralle koti koko sen elämän ajaksi. Haltijaperheellä on hyvä olla kokemusta koiran hoitamisesta ja kasvattamisesta – emme mielellämme sijoita jalostuskoiraa kotiin, jossa ei aiemmin ole ollut koiraa.

2. Koira on laumaeläin eikä sille tee hyvää joutua olemaan pitkiä aikoja yksin. Tämän vuoksi suosimme haltijaperheitä, joissa joku perheenjäsenistä on paljon kotona tai voi ottaa koiran mukaan töihin, tai muulla tavoin järjestämään asiat niin, että koira ei ole pitkiä aikoja yksin.

3. Olisi hyvä, jos haltijaperhe asuisi pientalossa, joissa on mahdollista aidata piha koiran päivittäiseksi ulkoilualueeksi. Vaikka oma piha olisikin aidattu ja koira ulkoilisi siellä, koira tarvitsee sen lisäksi liikuntaa luonnonmaastoissa, joten perheen pitää olla valmis ulkoilemaan koiran kanssa.

4. Jalostuskoiran on tärkeää olla hyväkäytöksinen, rento ja luottavainen. Siksi haltijaperheen pitää käydä koiran kanssa pentukoulussa ja mieluusti osallistua myöhemminkin koiraharrastuksiin, jotka tukevat koiran ja omistajan hyvää kontaktia (esim. toko, rally-toko, agility, nosework tai muut koirakurssit, joissa kouluttajalla on koiralähtöinen koulutustapa). Lisäksi koira pitää totuttaa kulkemaan rauhallisesti erilaisissa ympäristöissä (esim. kaupunki), liikkumaan autokyydillä ja tapaamaan muita ihmisiä ja koiria.

5. Kasvattajan kanssa tulee sopia esimerkiksi koiran rokotuksista, eläinlääkärikäynneistä, vakuutuksista, ruokinnasta ja trimmauksista, jotta koira pysyy terveenä ja hyvässä kunnossa.

6. Odotamme, että haltijaperhe on usein ja mielellään yhteydessä meihin kasvattajiin, minkä tahansa kysymysten noustessa mieleen. Haluamme tavata perhettä ja koiraa aika ajoin. Käytännön syistä haltijakodeiksi sopivatkin erityisen hyvin perheet, jotka asuvat Varsinais-Suomessa tai lähialueilla. Kasvattaja lupaa olla perheen tukena koko koiran eliniän, ja jos perhe jostain syystä joutuisi luopumaan koirasta, kasvattaja lupaa ottaa sen luokseen asumaan tai etsiä sille uuden hyvän kodin.