Keitä me olemme?

MY COMPANION ALD


My Companion Australian Labradoodles on yhtä kuin Anna ja Hanne – siskokset, jotka ovat täysin menettäneet sydämensä australianlabradoodleille. Meillä on aiempaa kokemusta myös muista roduista ja kasvattamisestakin, mutta ALD:n kehittäminen on meille intohimo ja pidämme erittäin tärkeänä toimia yhteistyössä rotua rekisteröivän järjestön kanssa, jotta rotujärjestön asettamat rajat ja tavoitteet ovat laadun takeena. Ensimmäisen ALD:n hankimme v. 2012 ja sen jälkeen koiraperheemme on kasvanut noin yhdellä kuonolla vuodessa. Nyt kodeissamme asuu yhteensä viisi karvaista ystävää, joten uudet jalostuskoiramme sijoitetaan asumaan haltijaperheisiin, joissa ne saavat elää perheen rakastettuina lemmikkeinä koko elämänsä ajan. 

Olemme hankkineet jalostuskoiriamme huolellisen taustatyön ja harkinnan jälkeen mm. Hollannista, Skotlannista ja Norjasta. Ensimmäisissä pentueissamme halusimme käyttää myös isäkoirina tarkoin valittuja uroksia ulkomailta, jotta saisimme luotua omat vahvat sukulinjamme. Pienessä rodussa on tärkeää, että geenipohja on mahdollisimman laaja, siksi olemme halunneet rakentaa jalostustyömme pohjan huolella, ulkomaisia pidempään jalostettuja sukulinjoja hyödyntäen. Pyrimme valitsemaan yhteistyökumppaneiksemme maineeltaan hyviä kasvattajia, jotka jakavat kanssamme samansuuntaiset näkemykset koiranjalostuksesta yleensä sekä pentujen kasvattamisesta ja pentuperheiden tukemisesta.

My Companion -pentueet syntyvät vuoroin molemmissa kodeissamme Turun seudulla. Kaikki koiramme ovat yhtä suurta laumaa ja tottuneita toisiinsa. Haluamme panostaa vahvasti pentujen elämän alkutaipaleeseen ja siksi meistä toinen on aina päätoimisesti pentujen kanssa sen ajan, kun ne kasvavat. Pennut saavat elämänsä ensi viikkoina paitsi rauhaa ja emonsa hoivaa, myös varhaista stimulaatiota (early neurological stimulation, ENS). Sen tarkoituksena on vahvistaa kehittyvän pennun hermostoa. Käytämme paljon aikaa myös sosiaalistamiseen Puppy Culture -menetelmällä. Pidämme tiiviisti yhteyttä kasvattiemme perheisiin ja olemme heidän tukenaan koko koiran eliniän.

Pyrimme kasvattajina kehittämään ja ylläpitämään australianlabradoodlen rotutyyppiä. Tavoittelemme omassa kasvatusohjelmassamme tasapainoista, vakaata ja ystävällistä luonnetta sekä hyvää rakennetta ja terveyttä. Kaikki jalostuskoiramme testataan rotujärjestön vaatimalla tavalla – tällä hetkellä testaamme vähintäänkin lonkat (OFA), kyynärät (OFA), polvet, IC, DM, EIC, PRA/PRCD, vWD sekä teetämme vuosittain virallisen silmätarkastuksen. Meille koirien terveys, niin fysiikan kuin luonteenkin osalta, on tavoitteissamme ykkössijalla. Kauneus seuraa usein samassa paketissa, mutta ulkonäköseikat, kuten turkin väri tai kiharuuden aste, ei ohjaa kasvatustyötämme.

Olemme erityisen kiinnostuneita koirien käytöstä osana pedagogista, psykologista tai sosiaalialan työtä. Iloitsemme siitä, että osa kasvateistamme on päätynyt työkäyttöön ihmisten pariin. Kasvattimme ovat osoittautuneet myös reippaiksi harrastuskoiriksi ja hyväluonteisiksi perhekoiriksi.