Keitä me olemme?

MY COMPANION ALD


My Companion Australian Labradoodles on yhtä kuin Anna ja Hanne – siskokset, jotka ovat täysin menettäneet sydämensä australianlabradoodleille. Meillä on aiempaa kokemusta myös muista roduista ja kasvattamisestakin, mutta ALD:n kehittäminen on meille intohimo ja pidämme erittäin tärkeänä toimia yhteistyössä rotua rekisteröivän järjestön kanssa. Rotujärjestön asettamat tavoitteet ja jalostuksen valvonta ovat tärkeitä, kun kehitetään uutta rotua, jonka kysyntä on noussut korkeaksi

Ensimmäisen ALD:n hankimme v. 2012. Tällä hetkellä omissa kodeissamme asuu yhteensä kolme karvaista ystävää. Uudet jalostuskoiramme sijoitetaan asumaan haltijaperheisiin, joissa ne saavat elää perheen rakastettuina lemmikkeinä koko elämänsä ajan. 

Olemme hankkineet jalostuskoiriamme huolellisen taustatyön ja harkinnan jälkeen mm. Hollannista, Iso-Britanniasta ja Norjasta, sekä muilta kasvattajilta Suomesta. Ensimmäisissä pentueissamme halusimme käyttää myös isäkoirina tarkoin valittuja uroksia ulkomailta, jotta saisimme luotua omat vahvat sukulinjamme, jotka eivät ole liian läheistä sukua jo aiemmin Suomessa asuneiden jalostuskoirien kanssa. Pienessä rodussa on tärkeää, että geenipohja on mahdollisimman laaja, siksi olemme halunneet rakentaa jalostustyömme pohjan huolella. Pyrimme valitsemaan yhteistyökumppaneiksemme maineeltaan hyviä kasvattajia, jotka jakavat kanssamme samansuuntaiset näkemykset koiranjalostuksesta yleensä sekä myös pentujen kasvattamisesta ja pentuperheiden tukemisesta.

My Companion -pentueet syntyvät ja kasvavat kotioloissa maaseudun rauhassa, Varsinais-Suomessa, missä elämme naapureina omalla "doodle ranchillamme". Kaikki koiramme ovat yhtä suurta laumaa ja tottuneita toisiinsa. Haluamme panostaa vahvasti pentujen elämän alkutaipaleeseen ja siksi meistä toinen on aina päätoimisesti pentujen kanssa koko sen ajan, kun ne kasvavat luonamme ennen perheisiin muuttamista. Pennut saavat elämänsä ensi viikkoina paitsi rauhaa ja emonsa hoivaa, myös varhaista stimulaatiota (early neurological stimulation). Sen tarkoituksena on vahvistaa kehittyvän pennun hermostoa. Käytämme paljon aikaa myös sosiaalistamiseen Puppy Culture -menetelmällä. Pidämme tiiviisti yhteyttä kasvattiemme perheisiin ja olemme heidän tukenaan koko koiran eliniän.

Pyrimme kasvattajina kehittämään ja ylläpitämään australianlabradoodlen rotutyyppiä. Tavoittelemme omassa kasvatusohjelmassamme tasapainoista, vakaata ja ystävällistä luonnetta sekä hyvää rakennetta ja terveyttä. Kaikki jalostuskoiramme testataan rotujärjestön vaatimalla tavalla – tällä hetkellä testaamme lonkat (OFA), kyynärät (OFA), polvet, selän, IC, DM, EIC, PRA/PRCD, vWD sekä teetämme virallisen silmätarkastuksen (ECVO) 18 kk välein. Meille koirien terveys, niin fysiikan kuin luonteenkin osalta, on jalostustavoitteissamme ykkössijalla. Kauneus seuraa usein samassa paketissa, mutta ulkonäköseikat, kuten turkin väri tai kiharuuden aste, ei ohjaa kasvatustyötämme.

Olemme erityisen kiinnostuneita koirien käytöstä osana pedagogista, psykologista tai sosiaalialan työtä. Iloitsemme siitä, että osa kasvateistamme on päätynyt työkäyttöön ihmisten pariin. Kasvattimme ovat osoittautuneet myös reippaiksi harrastuskoiriksi ja hyväluonteisiksi perhekoiriksi.