Säännöllisyys on tärkeää

TURKINHOIDOSSA

Tällä hetkellä valtaosa australianlabradoodleista on turkiltaan fleece-laatuisia. Kiharampi ja karkeampi wool-laatu on käynyt jo harvinaisemmaksi. Fleece-turkki on pehmeä ja silkkinen, joko suora, aaltoileva tai ilmavan kihara. Australianlabradoodlella ei ole pohjavillaa, eikä siitä kuulu lähteä paljoakaan karvaa.

Turkin hoitoon pitää varautua: suurimmalla osalla australian-labradoodleista turkin hoito vaatii viitseliäisyyttä ja aikaa. Pehmeä fleece-turkki takkuuntuu ja jopa huopaantuu, ellei sitä pestä ja kammata säännöllisesti. Mitä pidempänä turkin haluaa pitää, sitä useammin sitä on hoidettava. Turkkia on trimmattava lyhyemmäksi useita kertoja vuodessa vähintään kuonon ja korvien alueelta, tassuista ja peräpäästä.

Käyttämällä koiraa vähintään muutaman kerran vuodessa ammattimaisella, rotuun perehtyneellä trimmaajalla, saat turkin kotihoidolle hyvän pohjan.

Suomen sääolosuhteet kevät ALD:n turkinhoidosta suhteellisen vaativaa. Pitkä ja pehmeä karva kantaa mukanaan neulaset ja oksanpätkät. Lyhyeksi ajeltu turkki sen sijaan on varsin helppohoitoinen ja omalla tavallaan todella kaunis, koska tuo australianlabradoodlen sopusuhtaisen rakenteen hyvin esille. Tarkempia turkinhoito-ohjeita saat kasvattajalta sekä Suomen australianlabradoodle-yhdistyksen julkaisemasta turkinhoito-oppaasta.