Säännöllisyys on tärkeää

TURKINHOIDOSSA

Tällä hetkellä valtaosa australianlabradoodleista on turkiltaan fleece-laatuisia. Kiharampi tai karkeampi wool-laatu on käynyt jo harvinaisemmaksi, mutta sekin on hyväksytty ALD:lle. Australianlabradoodlella ei ole juurikaan pohjavillaa, eikä siitä näin ollen lähde runsaasti karvaa, kuten pohjavillaroduista varsinkin karvanlähtöaikaan.

Turkin hoitoon pitää varautua: suurimmalla osalla australian-labradoodleista turkin hoito vaatii viitseliäisyyttä ja aikaa. Turkki takkuuntuu ja jopa huopaantuu, ellei sitä pestä ja kammata säännöllisesti. Mitä pidempänä turkin haluaa pitää, sitä useammin sitä on hoidettava. Turkkia on trimmattava lyhyemmäksi useita kertoja vuodessa vähintään kuonon ja korvien alueelta, tassuista ja peräpäästä.

Käyttämällä koiraa vähintään muutaman kerran vuodessa ammattimaisella, rotuun perehtyneellä trimmaajalla, saat turkin kotihoidolle hyvän pohjan.

Suomen sääolosuhteet kevät ALD:n turkinhoidosta suhteellisen vaativaa, varsinkin jos turkkia halutaan pitää pitkänä. Lyhyeksi ajeltu turkki on varsin helppohoitoinen ja omalla tavallaan todella kaunis, koska se tuo australianlabradoodlen sopusuhtaisen rakenteen hyvin esille. Tarkempia turkinhoito-ohjeita saat kasvattajalta sekä Suomen australianlabradoodle -yhdistyksen julkaisemasta turkinhoito-oppaasta.