Oman elämänsä

SUPERSANKARIT


"Lilli on tuonut tullessaan meidän perheeseen niin paljon iloa ja naurua! Se on höpsöttelevä luonnonlapsi, joka rakastaa ihmisten naurattamista ja jakaa suukkojaan auliisti. Se nauttii metsäretkistä ja on utelias kurkkaamaan aina seuraavan kukkulan yli. Se on myös hyvä piiloleikeissä ja nauttii herkkujen etsimisestä. Se rakastaa uusien temppujen treenaamista ja onkin varsinainen bingoemäntä onnenpyöränsä kanssa. 


Lilli on hyvä työskentelemään erityisluokalla oppilaiden oppimista tukien ja motivoiden. Se on ihan virallinen koulukoira. Toisaalta se tekee myös toisinaan kuntoutustyötä nuorten aikuisten kanssa tuoden iloa, valoa ja uutta näkökulmaa opiskelun koukeroihin.

Kiitos niin paljon tästä kullannupusta, Anna ja Hanne!"

Perhe Järnström & Lilli
Parainen


"Telma, Vagabond-pentueen mustavalkoinen Hulivili-Hulda, saapui perheeseemme elokuussa 2020 pistäen sydämet onnesta - ja matot ihan muuten vain - mykkyrälle. Rohkea ja sosiaalinen pentu hurmasi tuota pikaa niin oman pihan naapurit kuin lähitalojenkin asukkaat niin tehokkaasti, että kotikadulla eteneminen on Telman mielestä täysin yliarvostettua; miksi hötkyillä, kun voi pysäköidä mukavan vilkkaaseen kadunkulmaan jakamaan hyvää mieltä ja vastaanottamaan rapsutuksia ja ihailua sekä vaihtamaan kuulumisia!

Luonteeltaan Telma on paitsi hurmaava, huumorintajuinen hassuttelija ja kaikesta sekä kaikista kiinnostunut osallistuja myös lahjomaton oman visionsa toteuttaja. Treenit ja temput sujuvat kyllä, kunhan sisäinen motivaatio niin sanoo ja herkkupalkka tuoksuu tarpeeksi hyvältä. Parasta maailmassa on vapaana kirmailu metsässä mieluiten kaverien kera, uusien tuttavuuksien solmiminen ja vanhojen vahvistaminen sekä kotiinpalaavien perheenjäsenten tervehtiminen kiehnäten ja onnesta öristen.

Kiitos Anna ja Hanne tästä pienestä, rakkaasta, ainutlaatuisesta ystävästä!"

Perhe Ahola-Toivonen & Telma

Turku


"Monen vuoden suunnittelun ja harkinnan jälkeen saimme ilmoituksen, että saamme kummallekin ensimmäisen koiran tulevasta Vagabond-pentueesta. Meille valikoitui pentueen pienin Pekka, jonka nimi vaihtui kotiutuessa Rogeriksi. Roger on Liinun ja Moccan pentu, ja muistuttaakin kuvauksen ja eleiden perusteella aivan äitiään.
Roger tarjoaa persoonallaan joka päivä elämyksiä. Hän on kova halija ja pusuttelija, ja saattaakin hypätä syliin aivan yllättäen. Roger on myös leikkisä ja puuhakas koiruus, joka elää jokaisen tunteen täysillä. Hajut ja ympäristö vievät uteliasta ja itsenäistä Vagabond-Rogeria, mutta lopulta hurjan seikkailijan sisimmästä löytyy pieni kaikkia ihmisiä ja koiria varauksettomasti rakastava duudeli.


Ihanaa, että olen allergikko-astmaatikkona saanut oman koiran ilman oireita. Olemme myös saaneet Rogerin myötä tutustua moniin muihin koiranomistajiin ja -harrastuksiin, mikä on ollut mahtavaa! Etenkin muiden ALD-koirien tapaaminen ja yhteydenpito Rogerin sisaruksiin ja sisarpuoliin on ollut mukava lisä. Jaamme Rogerin tähtihetkiä myös Instagramin puolella." 

Kia, Matti & Roger

Jyväskylä


"Korona-kesän elokuussa perheeseemme muutti suloinen ilontuoja Paavo, ja 2,5-vuotias ALD Väiski sai iki-ihanan pikkuveljen! Paavo sopeutui rohkeana ja aktiivisena luonteena nopeasti perheeseemme. Ensi hetkestä alkaen isoveli on kärsivällisesti valvonut, ohjannut ja opettanut pikkuveljeään, ja koiraveljesten side on koko ajan vahvistunut. Paavo on lunki ja läheisyydestä pitävä perheen murunen, ja myös sinnikkään kekseliäs puuhanteripoika! Hän on nopea oppija ja aina valmiina temppujen tekemiseen. Paavo on välillä koulutöissäni mukana ja olen saanut ylpeänä seurata, miten hänestä on tullut luokallemme tärkeä, odotettu koiravieras.

Paavo on tärkeä osa perhettämme. Minulle, koira-allergikolle ja astmaatikolle, on auennut ihan uusi elämä ALD-koiriemme myötä: koirat ovat tuoneet mukanaan koko joukon uusia koiraharrastuksia, -koulutuksia ja -tuttavuuksia. Nyt saamme elää ihanaa rikasta koira-arkea. Suuri kiitos Anna ja Hanne seikkailija-Paavosta!"

Perhe Koivu & Paavo

Masku


"Tutustuimme rotuun ystävämme kautta ja ihastuimme saman tien. Viimein pitkän odotuksen jälkeen Inka saapui osaksi meidän nelihenkistä perhettämme. 

Inkan rauhallinen ja sydämet sulattava luonne ihastutti meidät heti. Koiran ei pitänyt päästä kotimme yläkertaan, sohville tai ainakaan sänkyyn, mutta kaikki nämä paikat on valloitettu. Minkäs sille mahtaa kun on niin suloinen. Inka on pienestä pitäen nauttinut ihmisten läheisyydestä ja hakeutuu aina tilaisuuden tullen syliin tai muutoin mahdollisimman lähelle. Hän myös oppii asioita todella nopeasti ja nauttii metsälenkeistä.

Inka on perheemme ensimmäinen koira ja on ollut mukava huomata miten ihanilta kasvattajilta olemme koiran saaneet. Koiralähtöinen ja positiivinen ote huokuu kasvattajista. Ei-sanaa ei todellakaan ole tarvinnut käyttää vaan toivotun käytöksen vahvistamisella Inkasta on kasvanut mallikelpoinen koirayksilö, jonka kanssa voi hihna löysällä ja hienosti ohittaen kulkea lenkillä."

Perhe Panschin & Inka
Kaarina


"Touho on touhukas ja leikkisä pusuttelijapoika. Samasta karvaisesta paketista löytyy sekä utelias seikkailija että hellyydenkipeä sylivauva. Pieni itsepäisyys tuo luonteeseen särmää ja se piirre onkin Touhossa hyvin hurmaava. Touhon rakkaus on rajua, pusuttelu innokasta ja lelujen suolistaminen tarmokasta. Touhukkuuden vastapainoksi tämä luonteikas herra osaa olla myös todella rento ja rauhallinen.
Liikumme paljon luontoretkillä ja Touho on kokenut karavaanari. Pitkätkin ajelut matkailuautossa menevät nukkuessa ja uusiin tilanteisiin Touho suhtautuu suurella uteliaisuudella. Sosiaalinen ja iloinen tyyppi on sekä ihmisten että muiden koirien kaveri.

Touho on tuonut meidän elämään paljon sisältöä ja suuria tunteita. Joka päivä saa nauraa tälle hassuttelevalle tyypille, ja välillä sydän meinaa nyrjähtää paikoiltaan kun jotain ikävämpää tapahtuu. Tilanteen mukaan Touho on joko pehmeä, sopeutuvainen, jääräpäinen, iloinen, dramaattinen, haukotteleva laiskimus tai hepuloiva hömelö. Kiitos Anna ja Hanne meille niin tärkeästä Touhosta!"

Minna, Antti & Touho
Helsinki


"Cody saapui luokseni kesäkuussa 2016 Englannista ja hänen piti olla My Companionin ensimmäinen sijoituskoira. Ihana tyttönen hurmasi koiramamin ja kaikki muutkin iloisella ja mutkattomalla olemuksellaan ja loputtomalla energiallaan. Koiramami on taipuvainen huolestumaan herkästi, ja Annalle satelikin kysymyksiä mitä ihmeellisimmistä asioista. Loputtoman kärsivällisesti Anna vastaili kaikkiin kysymyksiini, ja suhtautui välillä ehkä hupsuihinkin huoliini vakavuudella, rauhallisesti ja järkevästi. Aina asiat eivät mene niin kuin toivoisi ja ei ihan parhaiden lonkkien takia Cody ei pentuja tule tekemään. Tästä huolimatta koemme edelleen olevamme osa My Companion -porukkaa ja edelleen Anna vastaa kysymyksiini kärsivällisesti. Joten suuri kiitos Annalle ihanasta ja välittävästä suhtautumisesta koiranomistajan elämään ja niihin loputtomiin kysymyksiin! Toivon, että kaikki koiria kasvattavat ihmiset olisivat yhtä kouluttautuneita, asiaan paneutuneita ja eläimiin rakastaen suhtautuvia ihmisiä kuin Anna ja Hanne!"

Mirkka & Cody

Turku


"Pikkuruinen Mocca saapui luoksemme Norjasta marraskuun pimeimpänä päivinä ja toi mukanaan aimo annoksen iloa ja valoa. Moccan pehmeän suklaanvärisen turkin rapsuttaminen saa aina hymyn huulille ja näin synkinkin päivä kirkastuu. Mocca huolehtii siitä, että käymme päivittäin nauttimassa ulkoilusta ja metsän rauhoittavasta voimasta. 

Moccan myötä olemme tutustuneet useaan ihanaan ihmiseen ja koiraan niin lenkkipoluilla kuin koiratapaamisissa. Mocca on innoissaan lähtenyt myös mukaan töihin koululle ja on siellä auliisti jakanut hyvää mieltä niin lapsille kuin aikuisillekin. Mocca on oikea arjen supersankari. Kiitos Hannelle ja Annalle tästä lempeästä tassuterapeutista, jonka kanssa saamme jakaa päivittäin elämän ilot ja surut!"

Perhe Nurmio & Mocca

Turku


"Alma on meidän perheen päivänsäde: iloinen ja huumorintajuinen söpöys. Alma lohduttaa, kuuntelee ja tulee syliin. Se rakastaa yhteisiä seikkailujamme metsässä ja merenrannalla. Ja päiväunia niiden jälkeen. Lasten kaveritkin saavat osansa Almasta – se kun tykkää rapsutuksista ja jalkapalloilusta muiden mukana.


Alma opettaa ja oppii. Alma rakastaa kaikenlaisia uusia temppuja, leikkejä ja treenejä. Se nauttii erityisluokassa oppilaiden kanssa toimimisesta: kuuntelee lukijaa, ilahduttaa, ottaa kaikkiin tasapuolisesti kontaktia ja auttaa yli suuren tunteen aiheuttamasta tilanteesta.
Alma nauttii koirakavereidensa kanssa hengailusta. Alma on ihana tyyppi. Pure hippie love! Kiitos Annalle ja Hannelle tästä täydellisen upeasta pakkauksesta!"

Perhe Järnström & Alma

Parainen


"Mitä ALD-pentu on tuonut meidän elämään? Ison kasan iloa ja rakkautta, yhteisen harrastuksen, hellittelyn kohteen, murheenpoistajan, tassunjäljet olohuoneen lattialla, vauhtiviivat sohvapeitossa, uudelleen muotoutuneen käsityksen siitä, mitä on siisti koti, jalanlämmittimen, herätyskellon, aikaiset aamut, halun palata pian takaisin kotiin, kadonneet sukat, reikäiset kumisaappaat, pari uutta kuoppaa kukkapenkkiin, huokauksia ja suukkoja, ehdotonta rakkautta, katseen joka sulattaa sydämen, huolen toisen hyvinvoinnista, lenkkikaverin, stressinpoistajan ja ihan parhaan ystävän! Erityiskiitos Annalle ja Hannelle tuestanne ensimmäisen koiran kanssa. Olette huippuja!"

Perhe Kurvinen & Vili

Pori


"Sympaattinen koiraherra Teppo muutti perheeseemme vuonna 2018. Vuoden ikäinen duudelipoika tarvitsi kodin Turun seudulta, ja niinpä Teppo tuli meille viikonlopuksi katsomaan, olisimmeko hänelle sopiva perhe. Koira-allergian vuoksi varmuutta saada koira perheeseen ei ollut. Jokunen viikko ensitapaamisestamme Teppo tuli jäädäkseen!
Anna ja Hanne järjestivät apua uuden alun ihmettelyissä, ja saimme kotikäynnille koirankoulutuksen ammattilaisen, joka opasti meitä keltanokkaihmisiä kädestä pitäen hyvään alkuun Teppon kanssa.


Teppo ilahduttaa joka päivä hyväntuulisuudellaan, ja hän on kaikessa touhussa mukana. Onnellisin hän on silloin, kun lauma on koossa, eikä tarvitse odottaa ketään kotiin. Arjen kierrosten lisäksi olemme touhunneet hänen kanssaan slowlityä ja kanttarellin etsintää. Kaverilla on tarkka nenä, mutta kurssin tyttökoirat kiinnostivat myös kovasti. Kuopuksemme on käynyt Teppon kanssa myös "lapsi ja koira" -kurssilla. 


Teppon myötä on ollut mukavaa tutustua uusiin kavereihin. Uusia polkuja, kallioita ja kukkuloita on tullut kuljettua. Metsässä parasta ovat olleet Teppon kanssa löydetyt poluttomat alueet, joiden hiljainen rauha hipaisee sieluun asti."

Perhe Himanen & Teppo

Rusko


"Uunon läsnäolo rauhoittaa ja lohduttaa, saa hymyilemään ja hengittämään rauhallisemmin. Koiramme on perheenjäsen, joka opettaa meitä pysähtymään kiireen keskellä ja keskittymään hetkeen. Joka päivä kotiin tullessamme meitä odottaa iloinen hännän heilutus, riemukas vastaanotto ja paras ulkoiluseura. Löydämme yhdessä uudet metsäpolut ja tutustumme uusiin ihmisiin. Ymmärrämme toisiamme - on suuri ilo huomata, miten kommunikointi välillämme kehittyy ja syvenee. Uunolla on hyvä vainu ja dynaamiset liikkeet: hypyt kalliolle tai ison ojan yli ovat upeaa katsottavaa, nautimme yhdessä liikkumisen vapaudesta. Uuno on huippu tyyppi ja suuri seikkailija ja tietenkin koko perheen muru! Kiitos Hannelle ja Annalle!"

Perhe Himanen & Uuno

Turku


  • "Liinu, alias räyhä Reino tai hepuli Heikki, on niin suloinen ja herttainen, että hurmaa kaikki mennen tullen. Kotiin tullessamme Liinusta tulee täysin sylikoira ja hän tassulla pyytää vaan lisää ja lisää rapsutuksia, mikä on ihanaa! Välillä sitä pysähtyy miettimään, että asuuko meillä oikeasti koira vai jonkun sortin kenguruapina, kun Liinu pomppii niin korkealle ja pujahtaa mitä ihmeellisimmistä väleistä. Kiitos kuitenkin Hannelle ja Annalle, jotka antavat loistavia vinkkejä pieniin ja isompiinkin pulmiin. Parasta se vaan on kun on touhukas koira, joka rakastaa temmeltää metsissä vapaana ja osallistua siivoamiseen joka ikinen kerta. Tälläkin hetkellä hän makaa portin takana ja yrittää ajatuksen voimalla saada kengät itselleen."

Perhe Tuominen & Liinu

Turku


"Koira-allergiani takia olimme kuopanneet haaveen omasta koirasta. Kävimme nuuskuttelemassa ja silittelemässä näitä ihania koiria Annan luona ja kas kummaa, mitään oireita en saanutkaan. Tästä rohkaistuneena uskalsimme lähteä oman koiran hankintaprosessiin. Muistan ikuisesti sen päivän kun Anna ja Hanne tulivat meille ihana karvapallero sylissään – kuinka pitkään olimmekaan sitä odottaneet. Se oli rakkautta ensi kohtaamisella! Niki on äärettömän sosiaalinen, ihmisläheinen, rauhallinen, pehmeäluonteinen, kärsivällinen, älykäs, ystävällinen ja intuitiivinen koira. Aloimme heti pennusta asti käydä Nikin kanssa vierailulla erityislasten ja -nuorten pienryhmäkodissa sekä myös omalla työpaikallani erityislasten luona. Niki on nyt toiminut säännöllisin väliajoin työparinani ja voin luottaa siihen täysin. Intuitiivisena koirana se osaa lähestyä hyvin erilaisia lapsia ja kohdata heidät sekä toimia hienosti heidän kanssaan. Kaunis kiitos Anna ja Hanne, tästä meille niin täydellisestä koirasta, ja siitä että saimme vihdoinkin toteuttaa unelmamme!"

Perhe Juvonen & Niki

Äänekoski