My Companion Australian Labradoodles

POIKAKOIRAT


My Companion G'day Dingo

DINGO

s. 26.1.2021,  WALA00064311

Dingo on Walesista tuomamme Hertta-tytön ja australialaisuros Huckleberry Finnin poika. Hän on kooltaan minin ja mediumin rajamailla, väriltään kermaisen vaalea apricot.

Dingo on iloinen ja aktiivinen nuorimies, joka rakastaa sekä ulkoilua että perheenjäsentensä sylissä köllöttelyä. Dingo oppii uusia asioita nopeasti, ja tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Dingo asuu Hämeenlinnan lähellä.

Varsinkin australialaisen isänsä puolelta Dingossa on Suomessa uusia ja harvinaisempia geneettisiä linjoja, jotka rikastavat rodun geenipoolia.

Jos haluat kysyä Dingon jalostuskäytöstä, ota yhteyttä.

KOKO: mini 42 cm, 10 kg VÄRI: BBee, SS, apricot LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: CBP VWD: CBP DM: clear EIC: clear IC: CBP ECVO (silmätutkimus): normaali Selkäkuva: normaali


Braskas Incredible Ozzie

OSSI

s. 7.7.2020, WALA00038877

Ossi on Norjantuontiuroksemme Moccan poika, ja monella tavalla hyvin isänsä kaltainen. Molemmat ovat suklaanruskeita, kooltaan minin ja mediumin rajoilla, ja luonteeltaan ystävällisiä, seurallisia ja fiksuja poikia.

Ossi asuu haltijaperheessä pääkaupunkiseudulla. Haltijaperhe kertoo, että Ossi on huumorimiehiä, nokkela keksimään pieniä jekkuja. Energiaa riittää, mutta toisaalta Ossi osaa myös rauhoittua kun sen aika on.

Jos haluat kysyä Ossin jalostuskäytöstä, ota yhteyttä.

KOKO: pieni medium 44 cm, 11 kg VÄRI: bbEe, S/sp, chocolate LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: CBP VWD: clear DMCBP EIC: CBP IC: CBP ECVO (silmätutkimus): normaali Selkäkuva: normaali


My Companion April's Charm

TEPPO

s. 19.4.2017 ALAEU-6986, WALA00016082

Teppo on Hollannista tuomamme Nupun poika, ja hänen isänsä on norjalainen uros. Teppo on keskikokoinen, kaunisrakenteinen ja väriltään aprikoosi.

Tepon sydän on puhdasta kultaa: hän tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja ottaa vieraammatkin ihmiset avosylin vastaan. Teppo asuu Turun lähistöllä haltijakodissa, jossa on paljon lapsia, menoa ja meininkiä. Hän on iloisesti mukana perheen arjessa, ja aina valmiina kaveriksi metsälenkille, osallistujaksi koiraharrastuskursseille tai halittavaksi sohvannurkassa.

Jos haluat kysyä Tepon jalostuskäytöstä, ota yhteyttä.


KOKO: medium 47 cm, 16 kg VÄRI: BBee, apricot LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: clear DM: clear EIC: clear IC: clear ECVO (silmätutkimus): normaali


Arctic Labradoodles Mocca

MOCCA

s. 18.7.2018, ALAEU-8780, WALA00016088

Mocca on kotoisin Norjasta. Hän on nimensä mukaisesti tumman kahvin värinen poika, jolla on leuassa ja rinnassa pienet maitoläikät.

Mocca on pieni hassuttelija, aina iloinen ja rohkeasti mukana muiden koirien ja ihmisten leikeissä. Hän asuu haltijakodissa Turussa ja työskentelee koulukoirana. Hän on erittäin fiksu, oppivainen ja kontaktinhaluinen.


KOKO: mini 41 cm, 11 kg  VÄRI: bbEe, S/sp, chocolate valkoisin merkein LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: clear DM: clear EIC: clear IC: clear ECVO (silmätutkimus): normaali Selkäkuva: normaali


My Companion Xmas Rockyroad

LATTE

s. 16.12.2019, WALA00035597

Latte on brittityttö Hertan ja Ruotsista tuodun uroksen poika.

Latte asuu samassa perheessa toisen jalostuspoikamme Moccan kanssa. Hän on väriltään apricot, jolla on vahva musta pigmentti.

Latte on iloinen ja touhukas poika, joka suhtautuu elämään ja ihmisiin rennon luottavaisesti. 


KOKO: medium 46 cm, 15 kg VÄRI: BBee, SS, apricot LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: clear DM: clear EIC: clear IC: clear ECVO (silmätutkimus): normaali Selkäkuva: normaali


My Companion Poetic Legend

MYYTTI

s. 5.2.2022, WALA00077517

Myytti on Brittitytön Hertan ja Norjan pojan Moccan lapsi.

Myytti on upea syvän musta poika, pienin valkoisin merkein. Kooltaan hän on pieni medium. Myytin rakenne on jämäkkä ja sopusuhtainen.

Myytti on reipas ja leikkisä poika. Hän on tasapainoinen ja tutustuu rohkeasti uusiin ihmisiin ja tilanteisiin.

Jos olet kiinnostunut Myytin jalostuskäytöstä, ota yhteyttä!


KOKO: pieni medium 44 cm, 13 kg VÄRI: black LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: CBP VWD: CBP DM: CBP EIC: CBP IC: CBP ECVO (silmätutkimus):- Selkäkuva: normaali


Tulevaisuuden toivoja

Jätämme joka pentueesta muutamia koiria kasvamaan sillä ajatuksella, että niistä saattaa aikuisena tulla emo- ja isäkoiria tuleville pentueille. 


JALOSTUSKOIRILLEMME TEHTÄVÄT TERVEYSTESTIT:

 • PRA eli etenevä verkkokalvon rappeuma, on perinnöllinen silmäsairaus. Testataan DNA-kokeella.
 • vWD eli von Willebrandin verenvuototauti on useilla koiraroduilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, jossa veren hyytyminen on puutteellista. Testataan DNA-kokeella.
 • DM (degeneratiivinen myelopatia) eli etenevä selkäydinrappeuma on keski-ikäisillä ja vanhoilla koirilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, joka saa koiran takaosan halvaantumaan. Testataan DNA-kokeella.
 • EIC eli rasituksen sietokyvyn aleneminen ja lyyhistyminen on periytyvä sairaus, joka aiheuttaa koirilla lyyhistymistä rasituksessa. Testataan DNA-kokeella. 
 • Lisäksi kuvautamme ortopedillä koiriemme lonkat ja kyynärät, ja tulokset lähetetään arvioitavaksi OFA:an (Orthopedic Foundation of America). OFA:n arviot vastaavat suomalaista asteikkoa seuraavasti: Excellent = A  Good ja Fair = B Borderline = C, jne. ALD-rotujärjestössä jalostukseen hyväksytään vain excellent-, good- ja fair-lonkkaiset koirat (vastaavat Kennelliiton A- ja B-lausuntoja). 
 • Myös polvet tutkitaan patellaluksaation eli polvilumpion luiskahduksen varalta.
 • Kuvautamme myös jalostuskoiriemme selkärangan, ja kokenut ortopedi antaa kuvista lausunnon, jotta voimme karsia mahdolliset periytyviä selkärankasairauksia ja -muutoksia kantavat yksilöt pois jalostuksesta. HUOM! Kaikki selkärangan sairaudet ja muutokset eivät näy vielä 1-2-vuotiaan koiran kuvissa (esim. CDDY/IVDD, jonka osalta tutkimus tietää vielä hyvin vähän periytyvyydestä ja sairastuvuudesta). Seuraamme tiiviisti tutkimusta ja jalostuksen ohjeistuksia selkäsairauksien vastustamisesta.
 • Teetämme jalostuskoirillemme virallisen silmätarkastuksen silmiin erikoistuneella eläinlääkärillä 18 kk välein.
 • IC (improper coat) on turkin laatuun liittyvä perinnöllinen poikkeavuus. Turkki jää lyhyeksi ja karvanlähtöäkin voi tapahtua. IC ei ole sairaus, mutta se testataan DNA-kokeella jalostuskoiriltamme, koska kahden IC-kantajan pennuille voi tulla rotumääritelmän vastainen lyhyt turkki.
 • Koirien DNA-testien kohdalla voi olla merkintä clear (puhdas), carrier (kantaja) tai clear by parentage eli CBP (vanhemmat testattuja puhtaita). Kantajuudella ei ole koiran tai sen pentujen terveyden kannalta merkitystä, kun kantaja yhdistetään puhtaaseen koiraan, sillä sairaus vaatii perimän molemmilta vanhemmilta. Kantajia voidaan käyttää jalostuksessa harkiten, jos ne ovat muutoin erinomaisia rotunsa edustajia ja niillä on tärkeää annettavaa rodun jalostukseen.
 • Lisäksi kaikilta koirilta määritetään DNA-profiili, jonka avulla tarvittaessa voidaan todentaa koiran vanhemmat ja perilliset.

 • Jalostuskäytöstä eläkkeelle jääneiden poikien terveystestitulokset

  Toradalriada's Ziggy Stardust "Uuno": Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO clear, selässä ei löydöksiä.