My Companion Australian Labradoodles

POIKAKOIRAT


Toradalriada's Ziggy Stardust

UUNO

s. 16.2.2017 ALAEU-7736, WALA00015037

Uuno on ensimmäinen oma jalostusuroksemme, ja se saapui luoksemme Skotlannista keväällä 2017. Uuno on komea, keskikokoinen poika, joka on luonteeltaan sopivan itsenäinen, leikkisä ja ihmisläheinen. 

Uunon sukulinjoissa on uutta verta USA:sta, joten Uuno on tärkeässä osassa laajentamassa suomalaisten australianlabradoodlejen DNA-poolia. Uuno asuu haltijakodissa ja on tarjolla rajatusti jalostuskäyttöön myös muille kasvattajille.

Jos haluat kysyä Uunon jalostuskäytöstä, ota yhteyttä.


KOKO: medium 45 cm, 14 kg VÄRI: caramel with white mismarks LONKAT: A / OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: clear  DM: clear EIC: clear IC: clear


My Companion April's Charm

TEPPO

s. 19.4.2017 ALAEU-6986, WALA00016082

Teppo on Nupun toisesta pentueesta, jossa isänä oli Arctic Labradoodles Mattis (Birk). Hän on keskikokoinen, kaunisrakenteinen, aprikoosin värinen poika.

Tepon sydän on puhdasta kultaa: hän tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja ottaa vieraammatkin ihmiset avosylin vastaan. Teppo asuu Turun lähistöllä haltijakodissa, jossa on paljon lapsia, menoa ja meininkiä. Hän on iloisesti mukana perheen arjessa, ja aina valmiina kaveriksi metsälenkille, osallistujaksi koiraharrastuskursseille tai halittavaksi sohvannurkassa.

Jos haluat kysyä Tepon jalostuskäytöstä, ota yhteyttä.KOKO: medium 47 cm, 15 kg VÄRI: apricot LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: clear DM: clear EIC: clear IC: clear


Arctic Labradoodles Mocca

MOCCA

s. 18.7.2018, ALAEU-8780, WALA00016088

Mocca muutti Norjasta Suomeen marraskuussa 2018. Hän on nimensä mukaisesti tumman kahvin värinen poika, jolla on leuassa ja rinnassa pienet maitoläikät.

Mocca on pieni hassuttelija, aina iloinen ja rohkeasti mukana muiden koirien ja ihmisten leikeissä. Hän asuu haltijakodissa Turussa ja työskentelee koulukoirana. Hän on erittäin fiksu, oppivainen ja kontaktinhaluinen.

Jos haluat kysyä Moccan jalostuskäytöstä, ota yhteyttä.


KOKO: mini 41 cm, 11 kg  VÄRI: dark chocolate with white mismarks LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: clear DM: clear EIC: clear IC: clear


My Companion Yummy Caramel

REKO

s. 6.9.2019, WALA00024566

Reko on kauniin Nuppumme poika, jonka isä on komea Uuno. Reko ilahduttaa haltijaperhettään riemukkaalla olemuksellaan päivittäin.

Rekon terveystestit tehdään vuoden 2021 aikana.


KOKO: medium  VÄRI: apricot with white markings LONKAT: - KYYNÄRÄT: - POLVET: - PRA/PRCD: clear by parentage(cbp) VWDcbp DMcbp EICcbp ICcbp


JALOSTUSKOIRILLEMME TEHTÄVÄT TERVEYSTESTIT:

  • PRA eli etenevä verkkokalvon rappeuma, on perinnöllinen silmäsairaus. Testataan DNA-kokeella.
  • 18 kk välein uusittava virallinen silmätarkastus.
  • vWD eli von Willebrandin verenvuototauti on useilla koiraroduilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, jossa veren hyytyminen on puutteellista. Testataan DNA-kokeella.
  • DM (degeneratiivinen myelopatia) eli etenevä selkäydinrappeuma on keski-ikäisillä ja vanhoilla koirilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, joka saa koiran takaosan halvaantumaan. Testataan DNA-kokeella.
  • EIC eli rasituksen sietokyvyn aleneminen ja lyyhistyminen on periytyvä sairaus, joka aiheuttaa koirilla lyyhistymistä rasituksessa. Testataan DNA-kokeella. 
  • Lisäksi kuvautamme ortopedillä koiriemme lonkat ja kyynärät, ja tulokset lähetetään arvioitavaksi OFA:an (Orthopedic Foundation of America). OFA:n arviot vastaavat suomalaista asteikkoa seuraavasti: Excellent = A-1, Good = A-2, Fair = B-1, Borderline = B-2 , Mild = C, Moderate = D, Severe = E. ALD-rotujärjestössä jalostukseen hyväksytään vain excellent-, good- ja fair-lonkkaiset koirat. 
  • Myös polvet tutkitaan patellaluksaation eli polvilumpion luiskahduksen varalta. 
  • IC (improper coat) on turkin laatuun liittyvä perinnöllinen poikkeavuus. Turkki jää lyhyeksi ja karvanlähtöäkin voi tapahtua. IC ei ole sairaus, mutta se testataan DNA-kokeella jalostuskoiriltamme, koska kahden IC-kantajan pennuille voi tulla rotumääritelmän vastainen lyhyt turkki.
  • Koirien DNA-testien kohdalla voi olla merkintä clear (puhdas), carrier (kantaja) tai clear by parentage (vanhemmat testattuja puhtaita). Kantajuudella ei ole koiran tai sen pentujen terveyden kannalta merkitystä, kun kantaja yhdistetään puhtaaseen koiraan, sillä sairaus vaatii perimän molemmilta vanhemmilta. Kantajia voidaan käyttää jalostuksessa harkiten, jos ne ovat muutoin erinomaisia rotunsa edustajia ja niillä on tärkeää annettavaa rodun jalostukseen. Silloin pitää kuitenkin tutkia tarkoin toisen vanhemman taustat ja perimät, jotta voidaan ehkäistä sairauksien puhkeaminen jälkeläisissä.