My Companion Australian Labradoodles

TYTTÖKOIRAT


Raisdoodles Meghan

HERTTA

s. 26.6.2017, WALA00016093

Hertta on kotoisin Herefordista, Britanniasta. Hertta on kooltaan pienehkö medium, ja hän hurmaa suloisuudellaan ja iloisuudellaan kaikki. Hertta touhuaa mielellään kaikenlaista, ja hän onkin mainio harrastuskoira: aktiivinen ja oppivainen, aina valmiina toimintaan. Hertta on myös lempeä ja leikkisä hassuttelija. 

Hertta on väriltään red ja turkki on osittain wavy fleece, osittain curly fleece.

Hertalla on ollut kaksi hienoa pentuetta, ja kolmas on suunnitteilla vuodelle 2022.

KOKO: medium 43 cm, 13 kg VÄRI: red, Bbee  LONKAT: OFA fair (prelim) KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: clear DM: clear EIC: clear IC: clear


Wonder's Raindrop Liinu

LIINU

s. 14.5.2018, ALAEU-8620, WALA00016085

Liinu on oman jalostuspoikamme Uunon tytär. Hän on iloinen ja puuhakas tyttö, sopivasti itsenäinen ja vahvatahtoinen – samalla myös kuunteleva ja oppivainen. Liinu rakastaa sylittelyä ja rapsutteluhetkiä! Hänellä on vahva musta pigmentti ja hunajanvärinen suora fleece-turkki.

Liinulla on ollut kaksi pentuetta, 2020 ja 2021.

KOKO: medium, 47 cm, 15 kg  VÄRI: apricot LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: clear DM: clear EIC: clear IC: clear


Northbound Lust For Life

EBBA

s. 26.12.2018, ALAEU-9469, WALA00013852

Ebba muutti Suomeen Iso-Britanniasta, Manchesterista. Hän on tumman suklaan värinen, wavy fleece-turkkinen kaunis tyttö, kooltaan medium.

Ebba on hellä ja leikkisä tyttö. Hän liikkuu haltijaperheensä kanssa paljon luonnossa ja on joskus mukana myös työpaikalla. Ebba on oppivainen ja fiksu koira. Hänellä on myös itsevarmuutta ja omaa tahtoa, mitä ominaisuuksia vaaditaan esimerkiksi hyvältä harrastuskoiralta.

Ebballe on suunnitteilla ensimmäinen pentue loppuvuodesta 2021

KOKO: medium, 46 cm, 15 kg   VÄRI: chocolate  LONKAT: OFA excellent KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: carrier VWD: clear DM: clear EIC: carrier IC: clear


My Companion Nutcase Macadamia

HILMA

s. 18.11.2018, WALA00023257

Hilma on oman Nuppu-koiramme ja USA:sta tuodun uroksen tytär. Hilma asuu haltijaperheessä walesinspringerspanieli Nellin pikkusiskona. 

Hilma on iloinen, reipas ja läheisyyttä rakastava. Haltijaperheensä mukaan Hilma on älykäs ja nopea oppimaan uusia asioita, sekä kiltti ja tottelevainen kaveri.

Hilman ensimmäinen pentue syntyi elokuussa 2021.

KOKO: medium  VÄRI: apricot  LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: clear  DM: clear EIC: clear IC: clear


My Companion Yummy Praline

LILLI

s. 6.9.2019, WALA00024567

Lilli on kauniin Nupun ja komean Uunon tytär. Lilli hurmasi meidät jo pienenä päättäväisellä ja rakastavalla luonteellaan. Lilli on haltijaperheensä mukaan hassuttelija ja varsinainen luonnonlapsi, joka on myös huikean nopea oppimaan uusia asioita. Tulevaisuudessa Lillin on tarkoitus työskennellä koulukoirana emäntänsä työparina.

Lilli on väriltään apricot, ja hänellä on valkoiset merkit kuonossa, otsalla, rinnassa ja tassuissa.

Terveystestit tehdään syksyllä 2021.

KOKO: medium VÄRI: apricot w white mismarks  LONKAT: - KYYNÄRÄT: - POLVET: - PRA/PRCD: - VWD: - DM: - EIC: - IC: -


Tulevaisuuden toivoja

Jätämme joka pentueesta muutamia koiria kasvamaan sillä ajatuksella, että niistä saattaa aikuisena tulla emo- ja isäkoiria tuleville pentueille. Tässä muutamia nuoria tyttöjä.


 JALOSTUSKOIRILLEMME TEHTÄVÄT TERVEYSTESTIT:

 • PRA eli etenevä verkkokalvon rappeuma, on perinnöllinen silmäsairaus. Testataan DNA-kokeella.
 • vWD eli von Willebrandin verenvuototauti on useilla koiraroduilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, jossa veren hyytyminen on puutteellista. Testataan DNA-kokeella.
 • DM (degeneratiivinen myelopatia) eli etenevä selkäydinrappeuma on keski-ikäisillä ja vanhoilla koirilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, joka saa koiran takaosan halvaantumaan. Testataan DNA-kokeella.
 • EIC eli rasituksen sietokyvyn aleneminen ja lyyhistyminen on periytyvä sairaus, joka aiheuttaa koirilla lyyhistymistä rasituksessa. Testataan DNA-kokeella. 
 • Lisäksi kuvautamme ortopedillä koiriemme lonkat ja kyynärät, ja tulokset lähetetään arvioitavaksi OFA:an (Orthopedic Foundation of America). OFA:n arviot vastaavat suomalaista asteikkoa seuraavastiExcellent = A Good ja Fair = B Borderline = C. ALD-rotujärjestössä jalostukseen hyväksytään vain excellent-, good- ja fair-lonkkaiset koirat (vastaavat Kennelliiton A- ja B-lausuntoja).
 • Myös polvet tutkitaan patellaluksaation eli polvilumpion luiskahduksen varalta.
 • Teetämme jalostuskoirillemme virallisen silmätarkastuksen silmiin erikoistuneella eläinlääkärillä 18 kk välein.
 • Kuvautamme myös jalostuskoiriemme selkärangan, ja kokenut ortopedi antaa kuvista lausunnon, jotta voimme karsia mahdolliset periytyviä selkärankasairauksia ja -muutoksia kantavat yksilöt pois jalostuksesta.
 • IC (improper coat) on turkin laatuun liittyvä perinnöllinen poikkeavuus. Turkki jää lyhyeksi ja karvanlähtöäkin voi tapahtua. IC ei ole sairaus, mutta se testataan DNA-kokeella jalostuskoiriltamme, koska kahden IC-kantajan pennuille voi tulla rotumääritelmän vastainen lyhyt turkki.
 • Koirien DNA-testien kohdalla voi olla merkintä clear (puhdas), carrier (kantaja) tai clear by parentage (vanhemmat testattuja puhtaita). Kantajuudella ei ole koiran tai sen pentujen terveyden kannalta merkitystä, kun kantaja yhdistetään puhtaaseen koiraan, sillä sairaus vaatii perimän molemmilta vanhemmilta. Kantajia voidaan käyttää jalostuksessa harkiten, jos ne ovat muutoin erinomaisia rotunsa edustajia ja niillä on tärkeää annettavaa rodun jalostukseen.
 • Lisäksi kaikilta koirilta määritetään DNA-profiili, jonka avulla tarvittaessa voidaan todentaa koiran vanhemmat ja perilliset.