My Companion Australian Labradoodles

TYTTÖKOIRAT


My Companion Nutcase Macadamia

HILMA

s. 18.11.2018, WALA00023257

Hilma on oman Nuppu-koiramme ja USA:sta tuodun uroksen tytär. Hilma asuu haltijaperheessä walesinspringerspanieli Nellin pikkusiskona. 

Hilma on iloinen, reipas ja läheisyyttä rakastava. Haltijaperheensä mukaan Hilma on älykäs ja nopea oppimaan uusia asioita, sekä kiltti ja tottelevainen kaveri.

Hilman ensimmäinen pentue syntyi elokuussa 2021.

KOKO: medium 45 cm  VÄRI: B?ee, apricot  LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: clear  DM: clear EIC: clear IC: clear ECVO (silmätutkimus): ei löydöksiä Selkäkuva: ei löydöksiä


My Companion Xmas Starlight

STELLA

s. 16.12.2019, WALA00035603

Stella on aktiivinen ja fiksu tyttö Hertan ensimmäisestä pentueesta. Stellalla on laineikas aprikoosin värinen turkki ja erittäin vahva musta pigmentti kirsussa ja anturoissa. 

Stella rakastaa metsäkävelyitä ja leikkimistä muiden koirien kanssa. Haltijaperheessä elävä Stella on leikkisä ja hauska koira, joka käymänsä SmartDog-testin mukaan lukee oivallisesti ihmisten eleitä. Testissä Stella oli myös taitava ongelmanratkaisija ja etevä muistitehtävissä.

Stellan ensimmäinen pentue syntyi keväällä 2022 ja toinen on suunnitteilla keväälle 2023.

KOKO: pieni medium, 43 cm, 12 kg VÄRI: Bbee, apricot LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: CBP VWD: CBP DM: CBP EIC: CBP IC: CBP ECVO (silmätutkimus): ei löydöksiä Selkäkuva: ei löydöksiä


My Companion Paradise Goa

GOA

s. 5.3.2020, WALA00036900

Goa on Hollannista tuomamme Tinkan tytär. Goa on utelias, ystävällinen ja leikkisä, toisaalta myös rauhallinen ja kuuliainen. Goan turkki on kiiltävä ja laineikas, väriltään upea tumma suklaa. 

Goa asuu haltijaperheessä, jossa on kouluikäisiä lapsia, menoa ja meininkiä. Goa on iloisesti mukana perheen touhuissa.

Goan ensimmäinen pentue syntyi loppukesällä 2022 ja seuraava on suunnitteilla loppuvuoteen 2023.

KOKO: pieni medium, 43 cm, 11 kg  VÄRI: bbEE, S/sp, chocolate  LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: CBP DM: CBP EIC: CBP IC: clear ECVO (silmätutkimus): ei löydöksiä Selkäkuva: ei löydöksiä


My Companion Vagabond Cloudcatcher

TELMA

s. 5.6.2020, WALA00038293

Telma on mini-kokoinen tyttö Liinun ensimmäisestä pentueesta. Telman väritys on hauska mustavalkoinen parti. Telman isä on Norjan tuontiuroksemme Mocca. 

Telma on hassu tyttö, joka perheensä nauramaan joka päivä. Telma on vilkas, leikkisä ja rakastava koira, joka on aina valmiina leikkiin ja lenkille.

Telman ensimmäisen pentueen aika on keväällä 2023.

KOKO: pieni medium, 43 cm, 11 kg VÄRI: BbEe, sp/sp, mustavalkoinen parti LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: CBP VWD: CBP DM: CBP EIC: clear IC: CBP ECVO (silmätutkimus): ei löydöksiä


 JALOSTUSKOIRILLEMME TEHTÄVÄT TERVEYSTESTIT:

 • PRA eli etenevä verkkokalvon rappeuma, on perinnöllinen silmäsairaus. Testataan DNA-kokeella.
 • vWD eli von Willebrandin verenvuototauti on useilla koiraroduilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, jossa veren hyytyminen on puutteellista. Testataan DNA-kokeella.
 • DM (degeneratiivinen myelopatia) eli etenevä selkäydinrappeuma on keski-ikäisillä ja vanhoilla koirilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, joka saa koiran takaosan halvaantumaan. Testataan DNA-kokeella.
 • EIC eli rasituksen sietokyvyn aleneminen ja lyyhistyminen on periytyvä sairaus, joka aiheuttaa koirilla lyyhistymistä rasituksessa. Testataan DNA-kokeella. 
 • Lisäksi kuvautamme ortopedillä koiriemme lonkat ja kyynärät, ja tulokset lähetetään arvioitavaksi OFA:an (Orthopedic Foundation of America). OFA:n arviot vastaavat suomalaista asteikkoa seuraavastiExcellent = A Good ja Fair = B Borderline = C, jne. ALD-rotujärjestössä jalostukseen hyväksytään vain excellent-, good- ja fair-lonkkaiset koirat (vastaavat Kennelliiton A- ja B-lausuntoja).
 • Myös polvet tutkitaan patellaluksaation eli polvilumpion luiskahduksen varalta.
 • Teetämme jalostuskoirillemme virallisen silmätarkastuksen silmiin erikoistuneella eläinlääkärillä 18 kk välein.
 • Kuvautamme myös jalostuskoiriemme selkärangan, ja kokenut ortopedi antaa kuvista lausunnon, jotta voimme karsia mahdolliset periytyviä selkärankasairauksia ja -muutoksia kantavat yksilöt pois jalostuksesta. HUOM! Kaikki selkärangan sairaudet ja muutokset eivät näy vielä 1-2-vuotiaan koiran kuvissa (esim. CDDY/IVDD, jonka osalta tutkimus tietää vielä hyvin vähän periytyvyydestä ja sairastuvuudesta). Seuraamme tiiviisti tutkimusta ja jalostuksen ohjeistuksia selkäsairauksien vastustamisesta.
 • IC (improper coat) on turkin laatuun liittyvä perinnöllinen poikkeavuus. Turkki jää lyhyeksi ja karvanlähtöäkin voi tapahtua. IC ei ole sairaus, mutta se testataan DNA-kokeella jalostuskoiriltamme, koska kahden IC-kantajan pennuille voi tulla rotumääritelmän vastainen lyhyt turkki.
 • Koirien DNA-testien kohdalla voi olla merkintä clear (puhdas), carrier (kantaja) tai clear by parentage eli CBP (vanhemmat testattuja puhtaita). Kantajuudella ei ole koiran tai sen pentujen terveyden kannalta merkitystä, kun kantaja yhdistetään puhtaaseen koiraan, sillä sairaus vaatii perimän molemmilta vanhemmilta. Kantajia voidaan käyttää jalostuksessa harkiten, jos ne ovat muutoin erinomaisia rotunsa edustajia ja niillä on tärkeää annettavaa rodun jalostukseen.
 • Lisäksi kaikilta koirilta määritetään DNA-profiili, jonka avulla tarvittaessa voidaan todentaa koiran vanhemmat ja perilliset.

 • Tulevaisuuden toivoja

  Jätämme joka pentueesta muutamia koiria kasvamaan sillä ajatuksella, että niistä saattaa aikuisena tulla emo- ja isäkoiria tuleville pentueille. Tässä muutamia nuoria tyttöjä.


  Jalostuskäytöstä eläkkeelle jääneiden tyttöjen terveystestitulokset

  Happy Doodles Nuppu: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO clear, selässä ei löydöksiä.

  My Companion Mother's Day Love: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO clear, selässä ei löydöksiä kuvauksissa v. 2017. Todettu myöhemmin selän OCD, IVDD ja välilevytyrä, lopetettu 2022.

  Raisdoodles Meghan: Lonkat OFA Fair, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO clear, selässä ei löydöksiä.

  Wonder's Raindrop Liinu: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO clear, selässä ei löydöksiä.

  Dogs Paradise Tinka: Lonkat OFA Excellent, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO clear.