My Companion Australian Labradoodles

TYTTÖKOIRAT


My Companion Nutcase Macadamia

HILMA

s. 18.11.2018, WALA00023257

Hilma on oman Nuppu-koiramme ja USA:sta tuodun uroksen tytär. Hilma asuu haltijaperheessä walesinspringerspanieli Nellin pikkusiskona. 

Hilma on iloinen, reipas ja läheisyyttä rakastava. Haltijaperheensä mukaan se on älykäs ja nopea oppimaan uusia asioita, sekä kiltti ja tottelevainen kaveri.

Hilman ensimmäinen pentue syntyi elokuussa 2021.

KOKO: medium 45 cm, 13 kg  VÄRI: B?ee, apricot  LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normaali POLVET: normaali PRA/PRCD: clear VWD: clear  DM: clear EIC: clear IC: clear ECVO (silmätutkimus): normaali Selkäkuva: normaali


My Companion Paradise Bahama

MIMMI

s. 5.3.2020, WALA00036898

Mimmillä on hollantilaiset sukujuuret. Kaunisrakenteinen Mimmi on väriltään cafe, eli se on syntynyt tummanruskeana ja vaalentunut ensimmäisten elinvuosiensa aikana ruskehtavanharmaaksi.

Mimmi rakastaa ihmisiä ja erityisesti lapsia, ja leikkimistä muiden koirien kanssa. Se on fiksu ja tasapainoinen, aktiivisuustasoltaan rauhallisemmasta päästä.

Mimmin ensimmäinen pentue syntyi marraskuussa 2023.

KOKO: medium, 45 cm, 15 kg VÄRI: bbEe, cafe LONKAT: OFA good KYYNÄRÄTnormaali POLVETnormaali PRA/PRCD: clear VWD: CBP DM: CBP EIC: CBP IC: CBP ECVO (silmätutkimus): normaali  Selkäkuva: normaali


My Companion Solstice Shine

UNNA

s. 21.6.2021, WALA00067616

Unna on kooltaan minin ja mediumin rajamailla. Väriltään se on vaalea apricot.

Unna on tasapainoinen ja iloinen tyttö, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se suhtautuu avoimen ystävällisesti uusiin ihmisiin ja tilanteisiin.

Unnan ensimmäistä pentuetta suunnitellaan vuodelle 2024.

KOKO: mini, 43 cm, 9 kg VÄRI: BBee, apricot LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normaali POLVET: normaali PRA/PRCD: CBP VWD: CBP DM: CBP EIC: - IC: CBP ECVO (silmätutkimus):Selkäkuva: normaali


My Companion Stardust Cher

TAIKA

s. 16.8.2021, WALA00069338

Taika on medium-kokoinen, aprikoosinvärinen tyttö, joka asuu haltijaperheessä Turun lähellä, vesikoira Pyryn kaverina.

Taika on aktiivinen ja leikkisä, mutta osaa myös rauhoittua. Se on ihmis- ja koirasosiaalinen, sekä nopea oppimaan. Taika nauttii pitkistä metsäretkistä.

Taikan ensimmäistä pentuetta suunnitellaan vuodelle 2024.

KOKO: medium, 45 cm, 13 kg VÄRI: Bbee, apricot LONKAT: OFA fair KYYNÄRÄT: normaali POLVET: normaali PRA/PRCD: CBP VWD: CBP DM: CBP EIC: CBP IC: CBP ECVO (silmätutkimus): - Selkäkuva: normaali


Dutchdoodles Popcorn

MAISA

s. 13.10.2021, WALA00073481

Maisa muutti Suomeen Hollannista. Se on vaalean aprikoosin värinen, valkoisin merkein. Kooltaan Maisa on medium.

Maisa on touhukas ja aktiivinen tyttö, joka rakastaa metsäretkiä. Se fiksu ja oppivainen, ja rakastaa leikkimistä toisten koirien kanssa. Ihmisiä kohtaan Maisa on avoin, ystävällinen ja utelias. 

Maisan ensimmäistä pentuetta suunnitellaan vuodelle 2024.

KOKO: medium, 45 cm, 13 kg VÄRI: B?ee apricot LONKAT: OFA excellent KYYNÄRÄT: normaali POLVET: normaali PRA/PRCD: - VWD: - DM: - EIC: - IC: - ECVO (silmätutkimus):Selkäkuva: normaali


 JALOSTUSKOIRILLEMME TEHTÄVÄT TERVEYSTESTIT:

 • PRA eli etenevä verkkokalvon rappeuma, on perinnöllinen silmäsairaus. Testataan DNA-kokeella.
 • vWD eli von Willebrandin verenvuototauti on useilla koiraroduilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, jossa veren hyytyminen on puutteellista. Testataan DNA-kokeella.
 • DM (degeneratiivinen myelopatia) eli etenevä selkäydinrappeuma on keski-ikäisillä ja vanhoilla koirilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, joka saa koiran takaosan halvaantumaan. Testataan DNA-kokeella.
 • EIC eli rasituksen sietokyvyn aleneminen ja lyyhistyminen on periytyvä sairaus, joka aiheuttaa koirilla lyyhistymistä rasituksessa. Testataan DNA-kokeella. 
 • Lisäksi kuvautamme ortopedillä koiriemme lonkat ja kyynärät, ja tulokset lähetetään arvioitavaksi OFA:an (Orthopedic Foundation of America). OFA:n arviot vastaavat suomalaista asteikkoa seuraavastiExcellent = A,  Good ja Fair = B, Borderline = C, jne. ALD-rotujärjestössä jalostukseen hyväksytään vain excellent-, good- ja fair-lonkkaiset koirat (vastaavat Kennelliiton A- ja B-lausuntoja).
 • Myös polvet tutkitaan patellaluksaation eli polvilumpion luiskahduksen varalta.
 • Teetämme jalostuskoirillemme virallisen silmätarkastuksen silmiin erikoistuneella eläinlääkärillä 18 kk välein.
 • Kuvautamme myös jalostuskoiriemme selkärangan, ja kokenut ortopedi antaa kuvista lausunnon, jotta voimme karsia mahdolliset periytyviä selkärankasairauksia ja -muutoksia kantavat yksilöt pois jalostuksesta. HUOM! Kaikki selkärangan sairaudet ja muutokset eivät näy vielä 1-2-vuotiaan koiran kuvissa (esim. CDDY/IVDD, jonka osalta tutkimus tietää vielä hyvin vähän periytyvyydestä ja sairastuvuudesta). Seuraamme tiiviisti tutkimusta ja jalostuksen ohjeistuksia selkäsairauksien vastustamisesta.
 • IC (improper coat) on turkin laatuun liittyvä perinnöllinen poikkeavuus. Turkki jää lyhyeksi ja karvanlähtöäkin voi tapahtua. IC ei ole sairaus, mutta se testataan DNA-kokeella jalostuskoiriltamme, koska kahden IC-kantajan pennuille voi tulla rotumääritelmän vastainen lyhyt turkki.
 • Koirien DNA-testien kohdalla voi olla merkintä clear (puhdas), carrier (kantaja) tai clear by parentage eli CBP (vanhemmat testattuja puhtaita). Kantajuudella ei ole koiran tai sen pentujen terveyden kannalta merkitystä, kun kantaja yhdistetään puhtaaseen koiraan, sillä sairaus vaatii perimän molemmilta vanhemmilta. Kantajia voidaan käyttää jalostuksessa harkiten, jos ne ovat muutoin erinomaisia rotunsa edustajia ja niillä on tärkeää annettavaa rodun jalostukseen.
 • Lisäksi kaikilta koirilta määritetään DNA-profiili, jonka avulla tarvittaessa voidaan todentaa koiran vanhemmat ja perilliset.

 • Tulevaisuuden toivoja

  Jätämme joka pentueesta muutamia koiria kasvamaan sillä ajatuksella, että niistä saattaa aikuisena tulla emo- ja isäkoiria tuleville pentueille. Tässä muutamia nuoria tyttöjä.


  Jalostuskäytöstä eläkkeelle jääneiden tyttöjen terveystestitulokset

  Happy Doodles Nuppu:Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selkä normaali.

  My Companion Mother's Day Love: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selässä ei löydöksiä kuvauksissa v. 2017. Todettu myöhemmin selän OCD, IVDD ja välilevytyrä, lopetettu 2022.

  Raisdoodles Meghan: Lonkat OFA Fair, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selkä normaali.

  Wonder's Raindrop Liinu: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selkä normaali.

  Dogs Paradise Tinka: Lonkat OFA Excellent, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali.

  My Companion Xmas Starlight: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selkä normaali.

  My Companion Vagabond Cloudcatcher: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selkä normaali.

  My Companion Paradise Goa: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selkä normaali.