My Companion Australian Labradoodles

TYTTÖKOIRAT


Happy Doodles Nuppu

NUPPU

s. 18.12.2013 ALAEU-2711

Nuppu on ensimmäinen jalostuskoiramme, ja hän saapui meille helmikuussa 2014 Hollannista. Nuppu on rauhallinen ja tasapainoinen koira, joka nauttii saadessaan olla kainalossa ja lähellä omia ihmisiään. Nuppu oppii uudet asiat nopeasti ja suhtautuu uusiin tilanteisiin ja ihmisiin luottavaisesti ja rohkeasti. 

Nupulla on ollut kolme pentuetta, vuosina 2016, 2017 ja 2018.


KOKO: medium 47 cm, 15 kg VÄRI: apricot, Bbee LONKAT: A / OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear by parentage VWD: clear by parentage DM: clear by parentage EIC: clear by parentage IC: clear by parentage


Dog's Paradise Tinka

TINKA

s. 11.4.2016 ALAEU-5464

Tinka on syntynyt Alankomaissa ja muuttanut Suomeen keväällä 2019. Hän on luonteeltaan rauhallinen ja lempeä, mutta innostuu helposti ulkona hyppimään ja leikkimään.

Tinka on hyvässä kontaktissa ihmisen kanssa, valmiina kuuntelemaan ja oppimaan. Hänen luonteensa on hyvin terapiakoiramainen, joten hän on oiva lisä jalostuskoiraporukkaamme.

Tinkalla on jo ollut pennut Alankomaissa, ja hän on osoittautunut erinomaiseksi emoksi. Hän tulee saamaan ensimmäisen pentunsa Suomessa talvella 2020.


KOKO: medium 48 cm, 16 kg VÄRI: cafe LONKAT: A / OFA excellent KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear by parentage VWD: clear by parentage DM: clear by parentage EIC: clear by parentage IC: clear by parentage


My Companion April's Spell

MOLLA

s. 19.4.2017 ALAEU-6984

Molla on Nupun tytär, jonka isä on Arctic Labradoodles Mattis (Birk). Molla on minikokoinen, leikkisä ja ihmisrakas tyttö, joka pusuttelee mielellään niin oma perheen väkeä kuin vieraampiakin rapsuttelijoita. Molla on monessa mielessä emonsa taskukokoinen versio.

Molla nauttii pitkistä metsäretkistä ja älynystyröitä hierovista harrastuksista. Hänen kanssaan on kokeiltu jäljestystä, agilitya, rally-tokoa, noseworkia ja toko-agia. Molla on ketterä, rohkea ja nopea oppimaan – täydellinen harrastuskoira!

Mollan ensimmäinen pentue on suunnitteilla v. 2019.


KOKO: mini 41 cm, 11 kg VÄRI: caramel, bbee LONKAT: OFA fair (prelim) KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear by parentage VWD: clear by parentage DM: clear by parentage EIC: clear by parentage IC: clear by parentage


Raisdoodles Meghan

HERTTA

s. 26.6.2017

Hertta on kotoisin Herefordista, Britanniasta. Hertta on pieni keskikokoinen tyttö, joka hurmaa suloisuudellaan ja iloisuudellaan kaikki. Hertta touhuaa mielellään kaikenlaista, ja hän onkin mainio harrastuskoira: aktiivinen ja oppivainen, aina valmiina toimintaan. Hertta on myös lempeä ja leikkisä hassuttelija. 

Hertan ensimmäinen pentue on suunnitteilla v. 2019.


KOKO: medium 43 cm, 13 kg VÄRI: red  LONKAT: OFA fair (prelim) KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear by parentage VWD: clear by parentage DM: clear by parentage EIC: clear by parentage IC: clear by parentage


My Companion Hippie Makepeace

ALMA

s. 20.5.2018 ALAEU-8553

Alma on omien jalostuskoiriemme Lempin ja Uunon tytär. Hän asuu haltijakodissa ja toivomme, että hän jatkaa aikanaan My Companion -jalostuslinjojamme.

Alma on leikkisä, ihmisrakas ja hyvällä itsetunnolla varustettu nuori neiti. Hän on perinyt isänsä hurmurikiehkurat ja äitinsä lempeän luonteen.

Alman terveystestit tehdään kesällä 2019.


KOKO: medium VÄRI: caramel LONKAT: - KYYNÄRÄT: - POLVET: - PRA/PRCD: - VWD: - DM: - EIC: - IC: -


Wonder's Raindrop Liinu

LIINU

s. 14.5.2018

Liinu on oman jalostuspoikamme Uunon ja Wonder's Beautiful Dillinan tytär. Hän asuu haltijakodissa ja toivomme hänestä tulevaa jalostustyttöä ja suvunjatkajaa.

Liinu on iloinen ja puuhakas tyttö. Hän on sopivasti itsenäinen ja vahvatahtoinen – samalla myös kuunteleva ja oppivainen. Hänellä on vahva musta pigmentti ja hunajanvärinen suora turkki.

Liinun terveystestit tehdään kesällä 2019.


KOKO: medium, 46 cm, 14 kg  VÄRI: apricot LONKAT: - KYYNÄRÄT: - POLVET: - PRA/PRCD: - VWD: - DM: - EIC: - IC: -


 JALOSTUSKOIRILLEMME TEHTÄVÄT TERVEYSTESTIT:

  • PRA eli etenevä verkkokalvon rappeuma, on perinnöllinen silmäsairaus. Testataan DNA-kokeella.
  • Vuosittain uusittava virallinen silmätarkastus.
  • vWD eli von Willebrandin verenvuototauti on useilla koiraroduilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, jossa veren hyytyminen on puutteellista. Testataan DNA-kokeella.
  • DM (degeneratiivinen myelopatia) eli etenevä selkäydinrappeuma on keski-ikäisillä ja vanhoilla koirilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, joka saa koiran takaosan halvaantumaan. Testataan DNA-kokeella.
  • EIC eli rasituksen sietokyvyn aleneminen ja lyyhistyminen on periytyvä sairaus, joka aiheuttaa koirilla lyyhistymistä rasituksessa. Testataan DNA-kokeella. 
  • Lisäksi kuvautamme ortopedillä koiriemme lonkat ja kyynärät, ja tulokset lähetetään arvioitavaksi OFA:an (Orthopedic Foundation of America). OFA:n arviot vastaavat suomalaista asteikkoa seuraavasti: Excellent = A-1, Good = A-2, Fair = B-1, Borderline = B-2 , Mild = C, Moderate = D, Severe = E. ALD-rotujärjestön kasvattajilla jalostukseen hyväksytään vain excellent-, good- ja fair-lonkkaiset koirat. 
  • Myös polvet tutkitaan patellaluksaation eli polvilumpion luiskahduksen varalta.
  • IC (improper coat) on turkin laatuun liittyvä perinnöllinen poikkeavuus. Turkki jää lyhyeksi ja karvanlähtöäkin voi tapahtua. IC ei ole sairaus, mutta se testataan DNA-kokeella jalostuskoiriltamme, koska kahden IC-kantajan pennuille voi tulla rotumääritelmän vastainen lyhyt turkki.
  • Koirien DNA-testien kohdalla voi olla merkintä clear (puhdas), carrier (kantaja) tai clear by parentage (vanhemmat testattuja puhtaita). Kantajuudella ei ole koiran tai sen pentujen terveyden kannalta merkitystä, kun kantaja yhdistetään puhtaaseen koiraan, sillä sairaus vaatii perimän molemmilta vanhemmilta. Kantajia voidaan käyttää jalostuksessa harkiten, jos ne ovat muutoin erinomaisia rotunsa edustajia ja niillä on tärkeää annettavaa rodun jalostukseen. Silloin pitää kuitenkin tutkia tarkoin toisen vanhemman taustat ja perimät, jotta voidaan ehkäistä sairauksien puhkeaminen jälkeläisissä.