My Companion Australian Labradoodles

TYTTÖKOIRAT


Happy Doodles Nuppu

NUPPU

s. 18.12.2013 ALAEU-2711, WALA00016083

Nuppu on ensimmäinen jalostuskoiramme, ja hän saapui meille helmikuussa 2014 Hollannista. Nuppu on rauhallinen ja tasapainoinen koira, joka nauttii saadessaan olla kainalossa ja lähellä omia ihmisiään. Nuppu oppii uudet asiat nopeasti ja suhtautuu uusiin tilanteisiin ja ihmisiin luottavaisesti ja rohkeasti. 

Nupulla on ollut neljä pentuetta, ja hän jäi eläkkeelle emohommista loppuvuonna 2019.


KOKO: medium 47 cm, 15 kg VÄRI: apricot, Bbee LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear by parentage VWD: clear by parentage DM: clear by parentage EIC: clear by parentage IC: clear by parentage


Dog's Paradise Tinka

TINKA

s. 11.4.2016 ALAEU-5464, WALA00011176

Tinka on syntynyt Alankomaissa ja muuttanut Suomeen keväällä 2019. Hän on luonteeltaan rauhallinen ja lempeä, mutta innostuu helposti ulkona hyppimään ja leikkimään.

Tinka on hyvässä kontaktissa ihmisen kanssa, valmiina kuuntelemaan ja oppimaan. Hänen luonteensa on hyvin tyyni ja terapiakoiramainen, joten hän on oiva lisä jalostuskoiraporukkaamme.

Tinkan väri on vähän valosta riippuen joko ruskehtava cafe tai violettiin taittuva lavender. Turkki on wavy fleece -tyyppinen.

Tinkalla on jo ollut pennut Alankomaissa, ja hän on osoittautunut erinomaiseksi emoksi. Hän sai ensimmäisen pentunsa Suomessa maaliskuussa 2020.


KOKO: medium 48 cm, 16 kg VÄRI: cafe/lavender, bbEE LONKAT: OFA excellent KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: clear DM: clear EIC: clear IC: clear


My Companion April's Spell

MOLLA

s. 19.4.2017 ALAEU-6984, WALA00010089

Molla on Nupun tytär, jonka isä on Arctic Labradoodles Mattis (Birk). Molla on minikokoinen, leikkisä ja ihmisrakas tyttö, joka pusuttelee mielellään niin oma perheen väkeä kuin vieraampiakin rapsuttelijoita. Molla on monessa mielessä emonsa taskukokoinen versio.

Mollan väri on caramel ja turkki suora fleece.

Molla nauttii pitkistä metsäretkistä ja älynystyröitä hierovista harrastuksista. Hänen kanssaan on kokeiltu jäljestystä, agilitya, rally-tokoa, noseworkia ja toko-agia. Molla on ketterä, rohkea ja nopea oppimaan – täydellinen harrastuskoira!


KOKO: mini 41 cm, 12 kg VÄRI: caramel, bbee LONKAT: OFA fair (prelim) KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear by parentage VWD: clear by parentage DM: clear by parentage EIC: clear by parentage IC: clear by parentage


Raisdoodles Meghan

HERTTA

s. 26.6.2017, WALA00016093

Hertta on kotoisin Herefordista, Britanniasta. Hertta on kooltaan pienehkö medium, ja hän hurmaa suloisuudellaan ja iloisuudellaan kaikki. Hertta touhuaa mielellään kaikenlaista, ja hän onkin mainio harrastuskoira: aktiivinen ja oppivainen, aina valmiina toimintaan. Hertta on myös lempeä ja leikkisä hassuttelija. 

Hertta on väriltään red ja turkki on osittain wavy fleece, osittain curly fleece.

Hertan ensimmäiset pennut syntyivät joulukuussa 2019 ja seuraavat ovat suunnitteilla talvelle 2021.


KOKO: medium 43 cm, 13 kg VÄRI: red, Bbee  LONKAT: OFA fair (prelim) KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: clear DM: clear EIC: clear IC: clear


Wonder's Raindrop Liinu

LIINU

s. 14.5.2018, ALAEU-8620, WALA00016085

Liinu on oman jalostuspoikamme Uunon ja Wonder's Beautiful Dillinan tytär. Hän asuu haltijakodissa ja toivomme hänestä tulevaa jalostustyttöä ja suvunjatkajaa.

Liinu on iloinen ja puuhakas tyttö. Hän on sopivasti itsenäinen ja vahvatahtoinen – samalla myös kuunteleva ja oppivainen. Hänellä on vahva musta pigmentti ja hunajanvärinen suora fleece-turkki.

Liinun ensimmäinen pentue syntyi kesäkuussa 2020.


KOKO: medium, 47 cm, 15 kg  VÄRI: apricot LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: clear VWD: clear DM: clear EIC: clear IC: clear


Northbound Lust For Life

EBBA

s. 26.12.2018, ALAEU-9469, WALA00013852

Ebba muutti Suomeen Iso-Britanniasta, Manchesterista. Hän on tumman suklaan värinen, wavy fleece-turkkinen kaunis tyttö, kooltaan medium.

Ebba on hellä ja leikkisä, ja ottaa uudet ihmiset avoimen ystävällisesti vastaan. Hän liikkuu haltijaperheensä kanssa paljon luonnossa ja on usein mukana myös työpaikalla. Ebba on erittäin oppivainen ja fiksu koira, joka innostuu erilaisista koulutuksista ja harrastuksista.

Ebban terveystestit viimeistellään vuoden 2020 aikana ja ensimmäinen pentue on odotettavissa vuoden 2020 lopulla.


KOKO: medium, 46 cm, 14 kg   VÄRI: chocolate  LONKAT: OFA excellent KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: - VWD: - DM: - EIC: - IC: -


My Companion Nutcase Macadamia

HILMA

s. 18.11.2018, WALA00023257

Hilma on meidän Nuppumme ja Sessan's ALD:n komean Tobyn tytär. Hilma asuu haltijaperheessä walesinspringerspanieli Nellin pikkusiskona. Hilma on iloinen, reipas ja läheisyyttä rakastava. Haltijaperheensä mukaan Hilma on erittäin älykäs ja nopea oppimaan uusia asioita, sekä kiltti ja tottelevainen kaveri.

Hilman terveystestit viimeistellään vuoden 2020 aikana ja ensimmäinen pentue on odotettavissa vuonna 2021.


KOKO: medium  VÄRI: apricot  LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normal POLVET: normal PRA/PRCD: - VWD: - DM: - EIC: - IC: -


My Companion Yummy Praline

LILLI

s. 6.9.2019, WALA00024567

Lilli on kauniin Nupun ja komean Uunon tytär. Lilli hurmasi meidät jo pienenä päättäväisellä ja rakastavalla luonteellaan. Lilli on haltijaperheensä mukaan hassuttelija ja varsinainen luonnonlapsi, joka on myös huikean nopea oppimaan uusia asioita. Tulevaisuudessa Lillin on tarkoitus työskennellä koulukoirana emäntänsä työparina.

Lilli on väriltään apricot ja sillä on valkoiset merkit kuonossa, otsalla, rinnassa ja tassuissa.

Lillin terveystestit tehdään vuoden 2021 aikana.


KOKO: medium VÄRI: apricot w white mismarks  LONKAT: - KYYNÄRÄT: - POLVET: - PRA/PRCD: - VWD: - DM: - EIC: - IC: -


 JALOSTUSKOIRILLEMME TEHTÄVÄT TERVEYSTESTIT:

  • PRA eli etenevä verkkokalvon rappeuma, on perinnöllinen silmäsairaus. Testataan DNA-kokeella.
  • 18 kk välein uusittava virallinen silmätarkastus.
  • vWD eli von Willebrandin verenvuototauti on useilla koiraroduilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, jossa veren hyytyminen on puutteellista. Testataan DNA-kokeella.
  • DM (degeneratiivinen myelopatia) eli etenevä selkäydinrappeuma on keski-ikäisillä ja vanhoilla koirilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, joka saa koiran takaosan halvaantumaan. Testataan DNA-kokeella.
  • EIC eli rasituksen sietokyvyn aleneminen ja lyyhistyminen on periytyvä sairaus, joka aiheuttaa koirilla lyyhistymistä rasituksessa. Testataan DNA-kokeella. 
  • Lisäksi kuvautamme ortopedillä koiriemme lonkat ja kyynärät, ja tulokset lähetetään arvioitavaksi OFA:an (Orthopedic Foundation of America). OFA:n arviot vastaavat suomalaista asteikkoa seuraavasti: Excellent = A-1, Good = A-2, Fair = B-1, Borderline = B-2 , Mild = C, Moderate = D, Severe = E. ALD-rotujärjestössä jalostukseen hyväksytään vain OFA excellent-, good- ja fair-lonkkaiset koirat. 
  • Myös polvet tutkitaan patellaluksaation eli polvilumpion luiskahduksen varalta.
  • IC (improper coat) on turkin laatuun liittyvä perinnöllinen poikkeavuus. Turkki jää lyhyeksi ja karvanlähtöäkin voi tapahtua. IC ei ole sairaus, mutta se testataan DNA-kokeella jalostuskoiriltamme, koska kahden IC-kantajan pennuille voi tulla rotumääritelmän vastainen lyhyt turkki.
  • Koirien DNA-testien kohdalla voi olla merkintä clear (puhdas), carrier (kantaja) tai clear by parentage (vanhemmat testattuja puhtaita). Kantajuudella ei ole koiran tai sen pentujen terveyden kannalta merkitystä, kun kantaja yhdistetään puhtaaseen koiraan, sillä sairaus vaatii perimän molemmilta vanhemmilta. Kantajia voidaan käyttää jalostuksessa harkiten, jos ne ovat muutoin erinomaisia rotunsa edustajia ja niillä on tärkeää annettavaa rodun jalostukseen. Silloin pitää kuitenkin tutkia tarkoin toisen vanhemman taustat ja perimät, jotta voidaan ehkäistä sairauksien puhkeaminen jälkeläisissä.