My Companion Australian Labradoodles

TYTTÖKOIRAT


My Companion Solstice Shine

UNNA

s. 21.6.2021, WALA00067616

Unna on kooltaan minin ja mediumin rajamailla. Väriltään se on vaalea apricot.

Unna on tasapainoinen ja iloinen tyttö, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se suhtautuu avoimen ystävällisesti uusiin ihmisiin ja tilanteisiin.

Sukusiitoskerroin (COI), kymmenen sukupolvea: 0,81 %

Unnan ensimmäistä pentuetta suunnitellaan vuodelle 2025.

KOKO: mini, 43 cm, 9 kg VÄRI: BBee, apricot LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normaali POLVET: normaali PRA/PRCD: CBP VWD: CBP DM: CBP EIC: clear IC: CBP ECVO (silmätutkimus): normaali Selkäkuva: normaali


Dutchdoodles Popcorn

MAISA

s. 13.10.2021, WALA00073481

Maisa muutti Suomeen Hollannista. Se on vaalean aprikoosin värinen, valkoisin merkein. Kooltaan Maisa on medium.

Maisa on touhukas ja aktiivinen tyttö, joka rakastaa metsäretkiä. Se fiksu ja oppivainen, ja rakastaa leikkimistä toisten koirien kanssa. Ihmisiä kohtaan Maisa on avoin, ystävällinen ja utelias. 

Sukusiitoskerroin (COI), kymmenen sukupolvea: 1,07 %

Maisan ensimmäistä pentuetta suunnitellaan vuodelle 2024.

KOKO: medium, 45 cm, 13 kg VÄRI: Bbee, apricot LONKAT: OFA excellent KYYNÄRÄT: normaali POLVET: normaali PRA/PRCD: clear VWD: clear DM: carrier EIC: carrier IC: clear ECVO (silmätutkimus): normaali Selkäkuva: normaali


My Companion Poetic Story

LULU

s. 5.2.2022, WALA00077512

Lulu on ihana punaturkkinen tyttö, Englannissa syntyneen Hertan ja norjalaisen Moccan tytär. Tämä kansainvälinen kaunotar on kooltaan minin ja mediumin rajalla.

Lulu on leikkisä ja tasapainoinen, ihmisrakas ilopilleri. Se tulee hienosti toimeen myös muiden koirien kanssa.

Sukusiitoskerroin (COI), kymmenen sukupolvea: 0,65 %

Lulun ensimmäistä pentuetta suunnitellaan vuodelle 2024.

KOKO: medium, 43 cm, 12 kg VÄRI: Bbee, red LONKAT: OFA good KYYNÄRÄTnormaali POLVETnormaali PRA/PRCD: CBP VWD: CBP DM: CBP EIC: CBP IC: CBP ECVO (silmätutkimus): normaali Selkäkuva: normaali


My Companion Primavera Blossom

NUPPU

s. 15.4.2022, WALA00080083

Nuppu on kooltaan pieni medium. Väriltään se on vaalea apricot.

Nuppu on iloinen ja reipas tyttö, joka tutustuu rohkeasti uusiin ihmisiin ja rakastaa rapsutuksia. Nuppu asuu samassa perheessa toisen kasvattamamme ALD:n Demin kanssa.

Sukusiitoskerroin (COI), kymmenen sukupolvea: 2,37 %

Nupun ensimmäistä pentuetta suunnitellaan vuodelle 2024.

KOKO: medium, 44 cm, 10,5 kg VÄRI: BBee, apricot LONKAT: OFA good KYYNÄRÄT: normaali POLVET: normaali PRA/PRCD: clear VWD: clear DM: clear EIC: clear IC: clear ECVO (silmätutkimus): normaali Selkäkuva: OFA normaali 


 JALOSTUSKOIRILLEMME TEHTÄVÄT TERVEYSTESTIT:

 • PRA eli etenevä verkkokalvon rappeuma, on perinnöllinen silmäsairaus. Testataan DNA-kokeella.
 • vWD eli von Willebrandin verenvuototauti on useilla koiraroduilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, jossa veren hyytyminen on puutteellista. Testataan DNA-kokeella.
 • DM (degeneratiivinen myelopatia) eli etenevä selkäydinrappeuma on keski-ikäisillä ja vanhoilla koirilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, joka saa koiran takaosan halvaantumaan. Testataan DNA-kokeella.
 • EIC eli rasituksen sietokyvyn aleneminen ja lyyhistyminen on periytyvä sairaus, joka aiheuttaa koirilla lyyhistymistä rasituksessa. Testataan DNA-kokeella. 
 • Lisäksi kuvautamme ortopedillä koiriemme lonkat ja kyynärät, ja tulokset lähetetään arvioitavaksi OFA:an (Orthopedic Foundation of America). OFA:n arviot vastaavat suomalaista asteikkoa seuraavastiExcellent = A,  Good ja Fair = B, Borderline = C, jne. ALD-rotujärjestössä jalostukseen hyväksytään vain excellent-, good- ja fair-lonkkaiset koirat (vastaavat Kennelliiton A- ja B-lausuntoja).
 • Myös polvet tutkitaan patellaluksaation eli polvilumpion luiskahduksen varalta.
 • Teetämme jalostuskoirillemme virallisen silmätarkastuksen silmiin erikoistuneella eläinlääkärillä 18 kk välein.
 • Kuvautamme myös jalostuskoiriemme selkärangan, ja kokenut ortopedi antaa kuvista lausunnon, jotta voimme karsia mahdolliset periytyviä selkärankasairauksia ja -muutoksia kantavat yksilöt pois jalostuksesta. HUOM! Kaikki selkärangan sairaudet ja muutokset eivät näy vielä 1-2-vuotiaan koiran kuvissa. Seuraamme tiiviisti tutkimusta ja jalostuksen ohjeistuksia selkäsairauksien vastustamisesta.
 • IC (improper coat) on turkin laatuun liittyvä perinnöllinen poikkeavuus. Turkki jää lyhyeksi ja karvanlähtöäkin voi tapahtua. IC ei ole sairaus, mutta se testataan DNA-kokeella jalostuskoiriltamme, koska kahden IC-kantajan pennuille voi tulla rotumääritelmän vastainen lyhyt turkki.
 • Koirien DNA-testien kohdalla voi olla merkintä clear (puhdas), carrier (kantaja) tai clear by parentage eli CBP (vanhemmat testattuja puhtaita). Kantajuudella ei ole koiran tai sen pentujen terveyden kannalta merkitystä, kun kantaja yhdistetään puhtaaseen koiraan, sillä sairaus vaatii perimän molemmilta vanhemmilta. Kantajia voidaan käyttää jalostuksessa harkiten, jos ne ovat muutoin erinomaisia rotunsa edustajia ja niillä on tärkeää annettavaa rodun jalostukseen.
 • Lisäksi kaikilta koirilta määritetään DNA-profiili, jonka avulla tarvittaessa voidaan todentaa koiran vanhemmat ja perilliset.
 • Koiran tiedoissa mainitusta sukusiitoskertoimesta (COI) voit lukea lisää tämän sivun alaosasta.

 • Tulevaisuuden toivoja

  Jätämme joka pentueesta muutamia koiria kasvamaan sillä ajatuksella, että niistä saattaa aikuisena tulla emo- ja isäkoiria tuleville pentueille. Tässä muutamia nuoria tyttöjä.


  Jalostuskäytöstä eläkkeelle jääneiden tyttöjen terveystestitulokset

  Happy Doodles Nuppu:Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selkä normaali.

  My Companion Mother's Day Love: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selässä ei löydöksiä kuvauksissa v. 2017. Todettu myöhemmin selän OCD, IVDD ja välilevytyrä, lopetettu 2022.

  Raisdoodles Meghan: Lonkat OFA Fair, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selkä normaali.

  Wonder's Raindrop Liinu: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selkä normaali.

  Dogs Paradise Tinka: Lonkat OFA Excellent, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali.

  My Companion Xmas Starlight: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selkä normaali.

  My Companion Vagabond Cloudcatcher: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selkä normaali.

  My Companion Paradise Goa: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selkä normaali.

  My Companion Paradise Bahama: Lonkat OFA Good, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät ECVO normaali, selkä normaali.